http://www.kertemindemaritimehaver.dk ..

Forside
  13.11.2017 - Kerteminde Maritime Haver > Maritime opskrifter

   
  KERTEMINDE
MARITIME HAVER
  Forside
  Nyheder
  Vores haver
  Vores båd
  Aktiviteter
Maritime opskrifter
  YouTube & Facebook
  Vejrudsigt
   
   
  Bliv medlem!
  Formål og vedtægter
  Møder og referater
  Sponsorer
  Samarbejdspartnere
  Kontakt
   
   
  DYRKNING TIL HAVS
  Viden og forskning
  Andre havhaver
  Havet
  Muslingeovervågning
   
  DET MARITIME KERTEMINDE
  Værd at se
   
  ARKIV
  Havernes position
  QR-koder
  Foto&Video
   
   

 

17.11.2016
 
Killary Bay Mussel Chowder
 

 
6 pers.
 
150 ml. tør hvidvin
3 kg. muslinger, renset
En god knivspids safrantråde
 
50 g. smør
2 kg. kartofler, skåret i 5 mm. tern
2 stænger bladselleri, fint hakket
2 tynde porrer, fint hakket
125 g. champignon, skåret i mindre stykker
50 g. hvedemel
900 ml. mælk
1 laurbærblad
salt og peber
 
125 g. røget bacon i skiver, stegt i eget fedt indtil sprødt, lagt på fedtsugende papir og hakket i mindre stykker.
En håndfuld frisk bredbladet persille, hakket.
 
Check at muslingerne er lukkede under rensningen, kasser dem der ikke lukker sig efter et let slag mod køkkenbordet. Skyl dem tilsidst i koldt vand.
 
Vinen varmes op i en stor kasserolle, muslingerne tilsættes. Læg låg på gryden og damp til muslingerne har åbnet sig, rør rundt eller ryst gryden hyppigt. Hæld indholdet af gryden gennem en si lagt over en skål, sådan at væden bevares. Pil kødet ud af alle muslingerne, gør det over sien og skålen, sådan at så meget væske som muligt bevares. Kasser de muslinger der ikke har åbnet sig. Tilsæt safrantrådene til den varme væske.
 
Smelt smørret i en kasserolle, tilsæt kartofler, selleri, porrer og champignon og drys med mel, vend alle grøntsager godt i mel og smør. Rør mælken i sammen med muslingevæden, kom et laurbærblad, salt og peber ved, og lad blandingen simre indtil grøntsagerne lige akkurat er møre. Tilsæt muslingerne og baconstykkerne, drys med hakket persille og server.
 
 

07.11.2016
 
Spændende retter med tang
 

 
Prøv disse tre herlige opskrifter:
 

Tangchips
 
Tangchips af blæretang, savtang og klørtang
 
1. Det indsamlede tang skylles og renses for sand og snegle.
 
2. Den rene tang skylles i rent havvand eller ferskvand med salt.
 
3. Tangen rives eller klippes i små stykker, bredes ud på en bageplade med bagepapir og
stilles i en forvarmet ovn ved 100 gr. i 5-10 min.
 
4. Når vandet er fordampet, men tangen stadig er blød pensles med lidt olie, fx sesamolie,
drysses evt. med sesamkerner eller chilipulver og ovntemperaturen hæves lidt, ca. 110 –
120 gr. Tangen tørres i ca. 20-30 min eller indtil det er helt sprødt og knasende.
 
5. Afkøles ved stuetemperatur.
 

Tangsuppe
 
Opskrift på tangsuppe (20 pers - ca. 5 liter suppe)
 
Ingredienser:
 
2 kg løg
1 kg gulerødder
4 æbler
½ kg tang (skyllet og renset, giver legering til suppen)
Ca. 2 l vand
 
1. Gulerødder og æbler (gerne med skræl) skæres i tern. Løgene skæres i ringe og tangen
hakkes i bitte små stykker.
 
2. Løgene svitses langsomt og længe i lidt olie eller smør (som til fransk løgsuppe.
 
3. Tilsæt kogende vand, gulerødder, æbler og tang og suppen simrer til gulerødderne er møre
men med bid, ca. 15 min.
 
4. Smages til med salt og peber, evt. lidt moset kvæder.
 

Tangpesto
 
2/3 del tang, blæretang, savtang el. klørtang.
1/3 krydderurter el. andet der fremhæver smagen af tang.
God olivenolie
Citron
Hvidløg
 
1. Det indsamlede tang skylles og renses for sand og snegle.
 
2. Tangen blancheres og blendes (hakkets i bitte små stykker) med olivenolie.
 
3. Edamame bønner blendes med.
 
4. Smages til med citronsaft/evt. citronskal (øko) og hvidløg.
 

11.11.2015
 
Vadehavscentrets bedste østersopskrifter
 

 
Foto: Kerteminde Maritime Haver
 
Opskrift efter Francis Cardenau
 
De åbnede østers fyldes med en tsk. råsyltede rødløg (fint hakket rødløg der er inddampet med f.eks. estragon-eddike), smør med hakket persille og evt. lidt ost. Grilles ca. 2 min. i ovnen.
 
Opskrift efter Klaus Styrbæk
 
Læg en tynd skive agurk under den rå østers. Hæld lidt Vodka over og smør lidt wasabi på. Spis den rå.
 
Østers for børn
 
Pisk en æggeblomme med fløde og evt. lidt hvidvin. Hæld æggemassen over den åbne østers, så den næste bliver dækket. Grilles ca. 2 min. i ovnen.
 
 

Dampede Blåmuslinger fra Kertemindekøkkenet
 

 
På Kirsebærfestivalen i juli 2015 serverede Kertemindekøkkenet dampede blåmuslinger.
 
Vi har fået lov til at give opskriften videre:
 
Til 2 personer skal du bruge:
 
- 2 kilo friske blåmuslinger
- Finthakkede grøntsager f.eks. skalotteløg, gulerod, porer og blegselleri
- Salt, peber og 1 fed hakket hvidløg
- Neutral olie eller olivenolie
- 2 dl tør hvidvin
- 2 dl piskefløde
- Persille til pynt
 
Tilberedning
Vask og rens blåmuslingerne grundigt i koldt vand. Sortér åbnede og skadede muslinger fra. Varm en stor gryde op på middel blus med olie i. Svits grøntsagerne med de groveste først og kom dernæst hvidløg i. Til sidst lægges muslingerne i og der tilsættes hvidvin og fløde. Læg låg på ca. 5-8 minutter Smag til med salt og peber. Uåbnede muslinger bør kasseres. Anret på en tallerken og drys persille over. Retten serveres med noget godt brød, og hvidvin til.
 
Velbekomme!
 

 
 

Sidetop

Opdateret 13.11.2017        Copyright © by Kerteminde Maritime Haver